Yüz ifadesinde gözlerin yeri çok büyüktür. Bazen insan gözleriyle konuşmadan bile bir şeyler anlatır. Bu nedenle göz şeklini bozan durumların çözümünün bulunması da önemlidir. Göz kapağı estetiği bu durumlardan bir tanesidir. Göz kapaklarında zamanla oluşan şişlik, sarkma ve kırışıklık gibi durumlar kişinin üzgün, yorgun hatta olduğundan daha yaşlı görünmesini sağlamaktadır. Bu gibi sorunların çözümü ise göz kapağı estetiğidir. Yaşlanmayla beraber göz kapağının elastikiyetini kaybettiği bilinmektedir. Ancak bu durum zararlı ışınlara maruz kalma ve bazı durumlarda da ortaya çıkabilmektedir. Göz kapağı ameliyatı ile göz kapağı derisindeki fazlalık alınarak sıkılaştırılmaktadır. Aynı zamanda yağ torbalarının fıtıklaşan kısımları da alınmakta ve daha düzgün bir görünüm elde edilmektedir.
Göz kapağı estetiği için yaş sınırı olmamakla beraber göz kapaklarındaki deformeden rahatsız olanlar ve 30 yaşın üzerinde olanların uygulamayı yaptırması doğru olacaktır. Göz kapağı estetiğinde kanın pıhtılaşmasını azaltacak aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçların en az 10 gün öncesinde bırakılması gerekmektedir. Göz kapağından çıkartılacak olan fazla deri ameliyat öncesinde hasta ayaktayken işaretlenmektedir. Kesiklerin olduğu kısımdan fazla doku dışarıya çıkarılır ve sonrasında kesilen yerler dikilir.
Uygulamadan sonra göz kapaklarında ödem ve morlukların oluşması olasıdır. Bu duruma çare olarak soğuk uygulama ve yüksek yastıkta yatma önerileri sunulmaktadır. Estetik uygulamanın ardından ciddi ağrı olmamakla beraber hafif ağrılar ağrı kesici ilaçlarla giderilmektedir. Göz kapağı estetiğinin sonrasında gözlerde yaşarma, yanma hissi ve kuruluk olması normaldir. İşlem esnasında atılan dikişler 3-5 gün içinde alınmaktadır. Bir hafta sonra ise hasta işine dönmeye hazır hale gelir.
Göz kapağı estetiğinin ardından göz kapakları şeklini yıllarca korusa da gerektiği durumda ikinci bir ameliyatın yapılması mümkündür.